1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kolin`in Yırca`daki termik santraline durdurma

Kolin`in Yırca`daki termik santraline durdurma

Enerji Günlüğü - Danıştay 6'ncı Dairesi, Manisa'nın Soma İlçesi Yırca köyü mevkiinde yapılması planlanan termik santralle ilgili yürütmeyi durdurma...

Kolin`in Yırca`daki termik santraline durdurma

Enerji Günlüğü - Danıştay 6'ncı Dairesi, Manisa'nın Soma İlçesi Yırca köyü mevkiinde yapılması planlanan termik santralle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kolin Grubu tarafından termik santral yapılacak bölgedeki 6000 zeytin ağacının kesilmesinin hemen ardından Danıştay termik santral ile ilgili kararını açıkladı. Manisa'nın Soma İlçesi Yırca köylülerinin avukatı Deniz Bayram, dün saat 17.45'de bölgeyle ilgili termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6'ncı Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Avukat Bayram, kararı UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) üzerinden gördüğünü belirterek, "Dava eylül ayında başlamıştı ve yürütmeyi durdurma kararı alındı. Zaten en başından beri bu sürecin hukuka aykırı olduğunu söylemiştik. Buna ilişkin yürütmeyi durdurma kararı açtığımız gibi zeytinliklerin korunması için tüm idari birimlere de başvuru yapmıştık. Bu karar bugün alındı. Karar alınana kadar alanda pekçok kez ağaç kesimi yapıldı, bugün de yaklaşık altı bin ağaç söküldü. Bundan sonra hukuki süreç devam ediyor. Köylülerin mücadelesi var, onlar zeytincilik yapmak istiyor. Sorumlular hakkında gerekli hukuki yollara başvuracağız." dedi.

MUHTAR TEPKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Yırca Muhtarı Mustafa Akın, twitter hesabında Kolin Şirketi’nin Danıştay'ın kararını önceden bildiğini ve bu yüzden ağaçları önceden kestiğini belirterek, 'Danıştay'ın kararını tanımıyoruz. Danıştay Kolin Şirketi'ne önceden haber verdi. Kolin Şirketi mahkeme kararı olmadan ağaçları kesti. Kolin Şirketi, kaymakamla beraber hareket ediyor. Kaymakam emrediyor. Kolin Şirketi uyguluyor. Danıştay, kararı saldırı sonrası verdi amaçları katliamı unutturmak' şeklinde yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler