1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kolin’in yüzen LNG terminaline düzenleme

Kolin’in yüzen LNG terminaline düzenleme

Enerji Günlüğü - Kolin’in Etki yüzen LNG terminalinden hizmet almak isteyen işletmeler, 1 Eylül'e kadar başvuru yapabilecekler.Enerji Piyasası Düzenleme...

Kolin’in yüzen LNG terminaline düzenleme

Enerji Günlüğü - Kolin’in Etki yüzen LNG terminalinden hizmet almak isteyen işletmeler, 1 Eylül'e kadar başvuru yapabilecekler.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), Kolin Holding'e ait Etki Liman İşletmeleri Doğalgaz İthalat ve Ticaret AŞ tarafından yapımı devam eden yüzen sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminalinin temel kullanım usul ve esaslarına ilişkin taslağı görüşe açıldı. 

Taslakta, terminalden kısa dönemli kapasite rezervasyonu yaparak hizmet almak isteyen işletmelerin, 1 Eylül'e kadar başvuru yapması gerektiği ve başvuruların en geç 30 Eylül'e kadar neticelendirileceği belirtildi. 

İşletmeye alınacak terminal, limana yanaşan gemilerden LNG'nin boşaltım ve depolanması ile LNG'nin gazlaştırılması ve iletim şebekesine gönderilmesini sağlayacak. 

Yıllık maksimum gazlaştırma kapasitesi 5 milyar 14 milyon 750 metreküp olarak hesaplanan terminalin, depolama kapasitesi 142 bin 862 metreküp olacak. 

Kapasite tahsisleri konusunda Etki Liman İşletmeleri Doğalgaz İthalat ve Ticaret AŞ ile imzalanacak "Terminal Hizmeti Sözleşmesi'nin" (THS) geçerlilik süresi en fazla on yıl olacak. 

Öte yandan, sektör temsilcileri terminalin temel kullanım ve esaslarına ilişkin değişilik önerilerini 8 Eylül'e kadar EPDK'ya bildirebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler