1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kolin`nin yeni termik santrali yeri için ÇED Süreci başladı

Kolin`nin yeni termik santrali yeri için ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Kolin Grubu’na bağlı Hidrogen Enerji tarafından kurulacak olan ve yeri değiştirilen kömüre dayalı termik santrali için ÇED Süreci...

Kolin`nin yeni termik santrali yeri için ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Kolin Grubu’na bağlı Hidrogen Enerji tarafından kurulacak olan ve yeri değiştirilen kömüre dayalı termik santrali için ÇED Süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Manisa’nın Soma İlçesi’nde Kolin Grubu’na bağlı Hidrogen Enerji tarafından kurulacak kömüre dayalı termik santrali (Kül Depolama Sahası, Kömür Ocakları, II(A) Grubu Kalker Ocağı, Hazır Beton Santralleri, Soğutma Suyu Temini) Projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Açıklamaya göre, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenipuygun bulunarak, projeye ilişkin ÇED Süreci başladı. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Manisa Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Santralin temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı törenle 19 Mart 2015 tarihinde atılmıştı. Daha sonra da Yırca Köyünde bir saat içinde 6 bin zeytin ağacını makinalarla köklemesi nedeniyle oldukça tartışılan termik santralinin yeri değiştirilmişti.

KOLİN, SOMA TERMİK İÇİN YER SEÇİMİNİ YAPTI

KOLİN SOMA TERMİK SANTRALİ'NİN TEMELİ ATILDI

Önceki ve Sonraki Haberler