1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Konya Ilgın Elektrik, kömür satış sözleşmesi imzaladı

Konya Ilgın Elektrik, kömür satış sözleşmesi imzaladı

Enerji Günlüğü - Konya Ilgın Elektrik, Konya’daki kömür sahasından Baykallar Madencilik şirketine Ocak ayı sonuna kadar en az 10 bin ton kömür satacak.

Konya Ilgın Elektrik, kömür satış sözleşmesi imzaladı

Enerji Günlüğü - Park Elektrik, bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.’nin rödovans usulüyle işletme hakkını elinde bulundurduğu Konya Ilgın'daki kömür sahasından kömür satış anlaşması imzalandığını açıkladı. 

Açıklamaya göre, sahada üretilen alt ısıl değeri 1.500 Kcal/kg - 1.800 Kcal/kg aralığında olan asgari 10 bin ton kömürün 31 Ocak 2026 tarihine kadar Baykallar Madencilik şirketine satışına ilişkin olarak 3 Aralık 2025 tarihinde sözleşme imzalandı.

Açıklamada kömür nakliyesine ilişkin giderlerin Baykallar Madencilik tarafından karşılanacağı belirtildi.