1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü’nde trijenerasyon tesisi kurulacak

Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü’nde trijenerasyon tesisi kurulacak

ATM Sağlık, Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü’nün elektrik ile sıcak ve soğuk su ihtiyacını karşılamak üzere bir trijenerasyon tesisi kuracak. 

Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü’nde trijenerasyon tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - ATM Sağlık, Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü’nün elektrik ile sıcak ve soğuk su ihtiyacını karşılamak üzere bir trijenerasyon tesisi kuracak. 

ATM Sağlık Konya Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından Konya İli, Karatay İlçesi, Akabe Mahallesi sınırları içerisinde “Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü Kazan, Buhar Sistemi ve Trijenerasyon Ünitesi Projesi”nin yapılıp işletilmesi planlanıyor. Şirket 3 adet doğalgaz yakıtlı jeneratör ile chiller ve atık ısı kazanını ithal edecek. Radyatörler, borular ve pompalar gibi sistemin diğer ekipmanları yerli üretimle karşılanacak.

Yaklaşık 19,5 milyon lira değerindeki proje, Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsünün işletilmesi esnasında gerekli olacak elektrik enerjisi ile buhar, ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.

Tesiste yakıt olarak Buhar ve Gaz Jeneratörü için doğalgaz yakılacak. Sıcak su kazanları çift yakıtlı kullanımı gerçekleştirilecek olup bunlar doğalgaz ve motorinli çalışma özelliğine sahip olacak. 

Sıcak Su Kazanları, Trijenerasyon Sistemi ve Buhar Jeneratörleri olmak üzere üç bölümden oluşan projede, trijenerasyon sisteminin toplam kurulu gücü 6 MWt (2 MWt x 3 = 6 Mwt) olacak. Buhar kazanlarının toplam kurulu gücü 42,0 MWt, buhar jeneratörü kurulu ise 2 adet 1,45 MWt olacak. Tesisin toplam kurulu gücü 50,9 MWt olarak planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler