1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Konya’da jeotermal kaynak aranacak

Konya’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Karaman Jeotermal Mad. Yen. Enerji şirketi Konya’nın Çumra ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.Karaman...

Konya’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Karaman Jeotermal Mad. Yen. Enerji şirketi Konya’nın Çumra ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Karaman Jeotermal Mad. Yen. Enj. İnş. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Karaman İl Özel İdaresi tarafından Karaman İli, Merkez İlçesi, Süleymanhacı - Üçkuyu Köyleri M30-D4, N30-A1, N30-A2 paftalarında yer alan AR: 2016-J1 ruhsat numaralı toplam 2653,07 hektarlık ruhsatlı alanının Konya ili, Çumra İlçesi, Adakale Köyü sınırlarına giren kısmında “Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Çalışması” yapılması planlanıyor.

Jeotermal kaynak arama sondaj çalışmasının yaklaşık olarak iki aylık sürede tamamlanacağı düşünülüyor. Jeotermal kaynak arama sondaj çalışmasında yaklaşık 60 günlük sürede yaklaşık olarak 750 metre derinlikten sonra kaynağa ulaşılacağı tahmin ediliyor. Proje alanında 1 sondor, 1 sondor yardımcısı, 1 çamurcu ve 2 işçi olmak üzere toplam 5 personel çalışacak.

262.345 TL  bedelli arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağında çıkan suyun sıcaklık değeri belirleyici etken olacak.

Sondaj çalışmaları sonucunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak ve çalışma alanı ilk haline yakın şekilde düzenlemeler yapılarak terkedilecek.

Proje alanının yaklaşık 60 m güneydoğusunda Konya İl sınırı dahilindeki Adakale Köyü, 4,8 km güneybatısında Karaman İl sınırı dahilindeki Süleymanhacı Köyü yer alıyor. Proje alanına en yakın yerleşim yeri olarak da çalışma alanının yaklaşık kuş uçuşu 60 metre güneydoğusunda yer alan Adakale Köyü bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler