1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Konya’daki GES davası adli yargıda çözülecek

Konya’daki GES davası adli yargıda çözülecek

Uyuşmazlık Mahkemesi, Konya’daki GES davasında sorunun çözümünde adli yargının görevli olduğuna karar verdi.

Konya’daki GES davası adli yargıda çözülecek

Enerji Günlüğü - Uyuşmazlık Mahkemesi, Konya’daki GES davasında sorunun çözümünde adli yargının görevli olduğuna karar verdi.

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı, davacı A. D.’nin lisanssız elektrik üretimi için yaptığı bağlantı başvurularının reddine ilişkin, davalı şirket işleminin iptali ve tazminat istemiyle açtığı davanın adli yargı yerinde görülmesi gerektiğine hükmetti. 

Konya ili Emirgazi ilçesi Eskikışla Mevkii 4447 nolu parselde kayıtlı gayrımenkulü üzerinde lisanssız elektrik üretim tesisi kurmak isteyen davacı A. D., Meram Elektrik Dağıtım AŞ’ye başvuruda bulunmuş, başvuru değerlendirmesi olumlu görülmüş ancak sonradan değerlendirmenin sehven olumlu bildirildiği ve bağlantı noktasının bağlanabilirlik oranının 1MW’lık tesisler için karşılanmadığı açıklanarak davacının başvurusu reddedilmişti. 

Sonrasında kapasite düşürerek tekrar başvuran davacının bağlantı talebi bu defa geçen süre içinde başka başvurucuların kapasiteyi doldurması nedeniyle ve kapasite kalmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. 

Uyuşmazlık Mahkemesi, davanın çözümünde adli yargının görevli olduğuna ve Konya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin görevsizlik kararının ortadan kaldırılmasına oy çokluğu ile ve kesin olarak karar verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler