1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kopac: AB'nin ihtiyacı mevcut boru hatlarının tam kullanılması

Kopac: AB'nin ihtiyacı mevcut boru hatlarının tam kullanılması

Enerji Günlüğü - Avrupa Enerji Topluluğu Sekretaryası Direktörü Janez Kopac, AB'nin Kuzey Akım-2, Güney Akım, Türk Akım projelerine ihtiyacı olmadığını...

Kopac: AB'nin ihtiyacı mevcut boru hatlarının tam kullanılması

Enerji Günlüğü - Avrupa Enerji Topluluğu Sekretaryası Direktörü Janez Kopac, AB'nin Kuzey Akım-2, Güney Akım, Türk Akım projelerine ihtiyacı olmadığını söyledi. 

Avrupa Enerji Topluluğu Sekretaryası Direktörü Janez Kopac yaptığı açıklamada,  AB'nin ihtiyaç duyduğu şeyin mevcut boru hatlarının tam olarak kullanılması olduğunu söyledi. 

TÜRK AKIMI VE GÜNEY AKIM'A DA GEREK YOK

Türk Akım veya Güney Akım projelerinin de arz güvenliği ve rekabet açısından gerekli olmadıklarına inandığını ifade eden Kopac, "Tüketicilerin bu iki boru hattına ihtiyaçları yok. Asıl ihtiyaç duyulan şey mevcut boru hatlarını tam olarak kullanılması" dedi. 

Kopac, Ukrayna'nın Rus gazının Avrupa'ya transit akışı açısından güvenilir bir partner olmaya devam ettiğini savunarak, "Ekonomik açıdan bakıldığında da, jeostratejik açıdan da Avrupa Birliği'nin Kuzey Akım-2 gibi bir doğal gaz boru hattı projesine ihtiyacı yok "dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler