1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Koreliler nükleer enerji için ilk kez İstanbul'a geliyor

Koreliler nükleer enerji için ilk kez İstanbul'a geliyor

Enerji Günlüğü - Kore Uluslararası İşbirliği Nükleer Derneği, dört üye şirketiyle birlikte Türk firmalarıyla ikili görüşmelerde bulunmak için...

Koreliler nükleer enerji için ilk kez İstanbul'a geliyor

Enerji Günlüğü - Kore Uluslararası İşbirliği Nükleer Derneği, dört üye şirketiyle birlikte Türk firmalarıyla ikili görüşmelerde bulunmak için ilk kez İstanbul’a gelerek Zirve’ye katılacak.

Nükleer Mühendisler Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı, 6-7 Mart 2018 tarihlerinde İstanbul’da binin üzerinde yerli ve yabancı katılımcıyı ağırlayacak. Güney Kore, Fransa, Almanya, Rusya, Japonya ve Finlandiya’nın nükleer teknolojide lider firmaları, Türkiye, Afrika ve Ortadoğu’daki nükleer santrallerde iş birliği yapmak için Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda buluşacak. Zirve'de Kore Uluslararası İşbirliği Nükleer Derneği ile Uzlaşı Belgesi de imzalanacak.

GÜNEY KORE NÜKLEER ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DÜNYA 5.Sİ

5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı Organizasyon Komitesi Başkanı Koray Tuncer, Kore Uluslararası İşbirliği Nükleer Derneği’nin (Korea Nuclear Association for International Cooperation - KNA) dört üye şirketiyle birlikte Türk firmalarıyla ikili görüşmelerde bulunmak için Zirve’ye ilk kez geleceğini bildirdi. Heyete Zirve Organizasyon Komitesi Uluslararası Temsilcisi ve Kore’de nükleer mühendis olarak çalışan Erol Biçer’in eşlik edeceğini aktaran Tuncer, iki ülkeyi de iyi tanıyan bir uzmanın heyette yer almasının ikili görüşmelerin daha verimli geçmesi için önemli olduğunu belirtti. Güney Kore’nin 154.3 milyar kilovat saatile dünyada nükleer enerjiden güç üretimi sıralamasında 5’inci sırada yer aldığını ve kendi santralini ihraç edebilme kapasitesi olan nadir ülkelerden biri olduğunu ifade eden Tuncer, katılımın bu nedenle çok önemli olduğuna dikkat çekti. Tuncer, Zirve’de KNA ile Nükleer Mühendisler Derneği’nin bir Uzlaşı Belgesi (Memorandum of Understanding) imzalayacağını ve böylelikle bu iş birliğini daha uzun süreli bir hale getireceklerini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler