1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Koronavirüs güneş paneli tedariğini de aksatabilir

Koronavirüs güneş paneli tedariğini de aksatabilir

Çin’in bazı eyaletlerinin yeni yıl tatilini koronavirüs salgını nedeniyle uzatmaları nedeniyle küresel güneş paneli tedariğinde sorunlara neden olabileceği kaydedildi.

Koronavirüs güneş paneli tedariğini de aksatabilir

Enerji Günlüğü - Çin’in bazı eyaletlerinin yeni yıl tatilini koronavirüs salgını nedeniyle uzatmaları nedeniyle küresel güneş paneli tedariğinde sorunlara neden olabileceği kaydedildi.

Çin’de bazı eyaletlerin Çin ay takvimine göre Yeni Yıl Tatili’ni koronavirüs salgınının atlatılmasına yardımcı olması amacıyla uzatmasının dünyanın en büyük enerji tüketicisi ve çelik ve kömür üreticisi ülkenin ekonomisini ve dolayısıyla da dünya ekonomisini yavaşlatması bekleniyor.

850 milyondan fazla insanın yaşadığı bu eyaletlerdeki tatilin uzatılması, Çin’in güneş panelleri üretimi bileşenlerinin küresel üretimini domine etmesi nedeniyle güneş sektörünü de etkilemesi kaçınılmaz görünüyor. Bu eyaletler güneş paneli üretiminin ana materyallerinden olan polisilikon üretiminin yüzde 20’sini gerçekleştiriyor.

YENİYIL TATİLİNİ UZATAN BÖLGELER
Şangay, Chongqing, İç Moğolistan Özerk Bölgesi ve Guangdong, Zhejiang, Jiangsu, Hebei, Anhui, Fujian, Yunnan, Shandong, Henan ve Jiangxi Eyaletleri ile virüsün baş gösterdiği Wuhan şehrine de ev sahipliği yapan Hubei Eyaleti yılbaşı tatilini erteleyen bölgeler.

Bakır eritme işlemlerinin yaklaşık % 90'ını, çelik üretiminin % 60'ını, petrol rafineri çalışmalarının % 65'ini ve kömür üretiminin % 40'ını oluşturan bu eyaletler, şirketlere en az Şubat ayının 10’una kadar faaliyetlerini ertelemelerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler