1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Koyuncu’dan 18.5 MW’lik güneş santrali!

Koyuncu’dan 18.5 MW’lik güneş santrali!

Konya merkezli Koyuncu Şirketler Grubu, Nevşehir ve Konya’da toplam 18.5 MW’lik güneş enerji santralleri kuracak. 

Koyuncu’dan 18.5 MW’lik güneş santrali!

Enerji Günlüğü - Konya merkezli Koyuncu Şirketler Grubu, Nevşehir ve Konya’da toplam 18.5 MW’lik güneş enerji santralleri kuracak. 

Orta Anadolu’da 9 il ve 11 ilçede TÜVTÜRK istasyonları işleten, akaryakıt bayiliği yapan Konya merkezli Koyuncu Şirketler Grubu enerji sektörüne giriyor. Grup, Nevşehir’de 10, Konya’da ise 8.5 MW’lik güneş enerji santrali (GES) kurmak için harekete geçti. 

23.5 MİLYON DOLARLIK SÖZLEŞME 

Koyuncu Grubu, söz konusu GES’lerin tesislerin inşası için Almanya merkezli anahtar teslim mühendislik firması Juwi’nin Türkiye operasyonu Juwi Yenilenebilir Enerji AŞ ile 23.5 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Sözleşme, Juwi Türkiye’nin İstanbul Yeşilköy’deki Solarex Fuarı’nda bulunan standında parafe edildi. 

KURULUM EN GEÇ AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Juwi Türkiye Genel Müdürü Korhan Göğüş, Koyuncu Holding’e ait Konya ili sınırları içindeki, 8 lisanssız projeden oluşan ilk grup GES’lerin inşasına Ağustos ayında başlayıp yıl sonunda, en geç 2017 başlarında tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. 

HEDEF ERKEN BAŞLAYIP ERKEN BİTİRMEK 

Göğüş, Nevşehir’de bulunan diğer grup GES’leri de Eylül ayında kuruluma başlayıp 2017 ilkbaharında devreye almayı hedeflediklerini aktardı. Korhan Göğüş, iyi senaryo ile ise Haziran ortası Temmuz ayı başı gibi bu projelere başlayıp 18.5 MW’lik gücün tamamını bu yılın sonunda devreye almayı umduklarını dile getirdi. 

YILDA 31.5 MİLYON KWH ÜRETİM

Koyuncu Grubu’nun Nevşehir ve Konya sınırları içindeki 18 adet lisanssız GES’inin yıllık toplam tahmini elektrik üretim miktarı 31.5 milyon kWh olarak hesaplanıyor. 

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler