1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KPMG: Türkiye´nin en dinamik sektörü enerji

KPMG: Türkiye´nin en dinamik sektörü enerji

Enerji Günlüğü - Yılın ilk 8 ayında 650 milyon doların üzerinde işlem hacmine ulaşan enerji sektörü, birleşme ve satın almalarla Türkiye'nin en dinamik...

KPMG: Türkiye´nin en dinamik sektörü enerji

Enerji Günlüğü - Yılın ilk 8 ayında 650 milyon doların üzerinde işlem hacmine ulaşan enerji sektörü, birleşme ve satın almalarla Türkiye'nin en dinamik sektörü olarak öne çıktı.

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri şirketi KPMG'nin 2015 enerji sektörü değerlendirmesine göre iki seçim ve sıcak para baskısına rağmen, yılın ilk 8 ayında 650 milyon doların üzerinde işlem hacmine ulaşan enerji sektörü, birleşme ve satın almalarla Türkiye'nin en dinamik sektörü olarak öne çıktı.

Doğalgazda beklenen ekonomik verimin altına düşüldüğü gözlenen değerlendirmede elektrik dağıtım firmaları için sıcak bir yıl öngörüsü öne çıktı.

2016'da hidroelektrik ve rüzgâr enerjisi alanında hareketlenmesi beklenen sektörün en önemli ihtiyacının vergilerin düzenlenmesi olduğu ifade edildi.

2016 YENİLENEBİLİR YILI OLACAK

KPMG Türkiye Enerji sektör değerlendirmesine göre 2016 yenilenebilir yılı olacak. KPMG Türkiye Vergi Bölümü Şirket Ortağı Ayhan Üstün, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki dönemde yatırımcılara cazip alternatif olacağını öngördüklerini belirtti.

Enerji şirketlerinin yeni ortaklık arayışları ve enerji varlıklarının devri sürerken çeşitli yatırımcı grupları da sıfırdan enerji üretim tesisleri planladığını belirten Ayhan Üstün, özellikle yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde büyük talep bulunduğunun altını çizdi.

Yatırım maliyetlerinin döviz cinsinden olması ve finansmanın döviz cinsi kredilerle sağlanmasının yerli ve yabancı yatırımcılara yeni fırsatlar yarattığını belirten Üstün, devletin 10 yıl boyunca yüksek fiyattan gelir garanti etmesi ve düzenli nakit getirmesi gibi avantajların da yatırım kararını etkilediğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler