1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Küçük gaz santralleri ilave kapasite tahsisi istedi

Küçük gaz santralleri ilave kapasite tahsisi istedi

Enerji Günlüğü - Küçük doğalgaz santralleri yöneticileri yüksek maliyet sorununu çözmek için kapasite tahsisi talep etti.DOĞSANT öncülüğünde toplam...

Küçük gaz santralleri ilave kapasite tahsisi istedi

Enerji Günlüğü - Küçük doğalgaz santralleri yöneticileri yüksek maliyet sorununu çözmek için kapasite tahsisi talep etti.

DOĞSANT öncülüğünde toplam kurulu gücü 2000-2500 MW düzeyinde olan santrallerin sahipleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yaşadıkları sıkıntıya ilişkin bir başvuruda bulunarak, yüksek doğalgaz fiyatlarına karşılık düşük elektrik fiyatları nedeniyle yaşadıkları yüksek maliyet sorununa çözüm talep ettiler.

Enerji fiyatlarındaki oynaklık ve gelişen teknoloji nedeniyle birlikte hareket etmek, sorunlara çözüm bulmak ve lobi yapmak isteyen santraller bir süre önce "Anadolu ve Trakya Doğalgaz Santralleri Derneği'ni kuran küçük kapasiteli doğalgaz santrali işletmecileri, fiyatlar nedeniyle elektrik üretimi yapamadıklarını, işletmelerin faaliyetlerine devam etmesini sağlayacak araçlarda ciddi sıkıntı olduğunu belirtti.

DERNEK KAPASİTE TAHSİSİ TALEP ETTİ

Enerji Bakanlığı'ndan elektrik üretimi için belli bir kapasite tahsisi yapmasını isteyen üreticiler bu yolla üretime gidebileceklerini ve faaliyetlerini sürdürebilecek imkanlara kavuşabileceklerini kaydetti.

Enerji Bakanlığı kaynakları ise mevzuat gereği bu talebin şu anda karşılanmasının mümkün olmadığInı, ancak Meclis'in açılmasıyla yapılacak yasal değişiklikle bu taleplerin karşılanabileceğini belirttiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler