1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Küçük istasyonlar için TMGD istihdamı ertelendi!

Küçük istasyonlar için TMGD istihdamı ertelendi!

Enerji Günlüğü - Küçük ölçekli akaryakıt istasyonları için tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam zorunluluğu ertelendi. Akaryakıt istasyonları...

Küçük istasyonlar için TMGD istihdamı ertelendi!

Enerji Günlüğü - Küçük ölçekli akaryakıt istasyonları için tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam zorunluluğu ertelendi. 

Akaryakıt istasyonları için Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) istihdamı zorunluluğu uygulaması, yılbaşından itibaren devreye giriyor. Ancak bu şart, küçük ölçekli istasyonlar için bir süre daha uygulanmayacak. Enerji Günlüğü’nün edindiği bilgilere göre, günlük satış miktarı 4 bin litre ve altındaki istasyonlar için bu zorunluluk 1 Ocak 2019 tarihinde devreye girecek. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Genel Başkanı Fesih Aktaş, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün (TMKT) aldığı karara göre, küçük istasyonlar için TMGD istihdam şartından muafiyetin tek şartı günlük satış miktarı olmadıağını söyledi. İlgili istasyonlarının 300 metre yakınında okul, cami ve hastane gibi kamusal toplu kullanım alanlarının bulunmaması da gerekiyor. 

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler