1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kühnel: Türkiye çok yakında enerjisini millileştirecek

Kühnel: Türkiye çok yakında enerjisini millileştirecek

Enerji Günlüğü - ICCI Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel, Türkiye’nin çok yakın bir tarihte, ihtiyaç duyduğu enerjiyi milli kaynaklarıyla karşılayan...

Kühnel: Türkiye çok yakında enerjisini millileştirecek

Enerji Günlüğü - ICCI Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel, Türkiye’nin çok yakın bir tarihte, ihtiyaç duyduğu enerjiyi milli kaynaklarıyla karşılayan bir ülke haline geleceğini söyledi. 

24. Uluslararası “ICCI Powered by POWER-GEN” 2018 düzenlenen bir törenle başladı. ICCI Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’nin dünyanın en hızlı gelişen enerji piyasalarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Son yıllarda sektörün önünün açılması ve gerekli koşulların oluşturulmasıyla, özel sektörün pazardaki payı hızla artmış ve hak ettiği noktaya ulaşmıştır. Türkiye çok yakın bir tarihte, ihtiyaç duyduğu enerjiyi milli kaynaklarıyla karşılayan bir ülke haline gelecektir. Türkiye enerji endüstrisi adına yaşanan bu umut verici gelişmeler, Türkiye’yi enerji alanında yatırımlar için bir cazibe merkezi haline getiriyor.” dedi. 

Türkiye’nin bu gücünü en iyi şekilde değerlendirmesi ve yatırımlara hız vermesi noktasında uluslararası fuarların da büyük önem taşıdığını kaydeden Kühnel, konferans ve ikili iş görüşmelerinin bir arada yer aldığı, Türk enerji sektörünün bu önemli etkinliğini düzenlemekten de büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

İLK KEZ DİPLOMATİK ALAN KURULDU

Fuarda, bu yıl bir ilke imza atıldı ve yabancı konsoloslukların katılımıyla Diplomatik Alan kuruldu. 225 firmanın katıldığı fuarda Brezilya, Çekya, Kore ve Yunanistan başta olmak üzere pek çok yabancı konsolosluğun Ticari Organizasyon Birimleri ve diplomatları, bu sene ilk defa kurulan “Diplomatik Alan”daki yerini alıyor.

Katılımcı firmaların yenilenebilir enerji, kojenerasyon, elektrik üretimi ve ticareti, elektrik iletim sistemleri, enerji tesislerinde bakım, onarım ve servis hizmetleri, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, lojistik ve IT teknolojileri konularında ürün ve hizmetlerini sergilediği fuarda sektörün yeni trendleri ziyaretçilerle buluşuyor. Enerji değer zincirindeki tüm ana başlıklar, fuar süresinde düzenlenecek konferanslarla da masaya yatırılıyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE BİR ARAYA GELİYOR

Fuar, bu sene Diplomatik Alan ile beraber başka bir ilke de ev sahipliği yapıyor. ICCI Powered by POWER-GEN kapsamında ilk kez düzenlenen “Generation X” programı enerji sektörünün gelecekteki liderleri olacak üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. ESMOB işbirliği ile fuar, öğrencilere kendi sunumlarını yapabilmeleri için özel alanlar ayırıyor.

Türk enerji sektörünün en önemli ödülü olarak bilinen ve bu yıl 7’inci kez verilecek olan “ICCI Enerji Ödülleri” de bu akşam İstanbul WOW Convention Center’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Raşit Kırkağaç - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler