1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Küresel doğal gaz talebi artacak

Küresel doğal gaz talebi artacak

Enerji Günlüğü - IEA, küresel doğal gaz talebinin 2022'ye kadar yıllık % 1,6 yükselmesini bekliyor.Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), ABD'den gelen yeni...

Küresel doğal gaz talebi artacak

Enerji Günlüğü - IEA, küresel doğal gaz talebinin 2022'ye kadar yıllık % 1,6 yükselmesini bekliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), ABD'den gelen yeni tedarik ile doğal gaza talebin artmasını bekliyor. Doğal Gaz 2017 raporunda IEA, küresel doğal gaz talebini önümüzdeki beş yılda yıllık % 1,6 artmasını bekliyor. 

Raporda IEA, tüketimin 2016'daki 3,6 milyar metreküpten 2022'ye kadar 4 milyar metreküpe ulaşmasını bekliyor. Çin, bu talep büyümesinin % 40'ını oluşturacak. 

ÜRETİMİN % 40'I ABD'DEN

IEA, dünyanın en büyük doğal gaz tüketicisi ve üreticisi olan ABD'nin de 2022'ye kadar yurtiçin kaya gazı endüstrisini büyümesi nedeniyle dünyanın ilave doğal gaz üretiminin % 40'ını gerçekleştirerek 890 milyar metreküpe çıkacağını öngörüyor. 

ABD KAYA GAZI ETKİSİNİ LNG İLE DEVAM ETTİRECEK

IEA Başkanı Farih Birol "Doğal gazın özellikle kömürün yerini almasıyla çevresel avantajları politika yapıcıların daha fazla ilgisini çekiyor" dedi. Birol, ABD kaya gazı devriminin yavaşlama işaretleri göstermediğini ve 2022 yılına kadar ABD'nin ikinci büyük LNG ihracat kapasitesine ulaşacağını da kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler