1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Küresel elektrikli araç satışları dörtte üç arttı

Küresel elektrikli araç satışları dörtte üç arttı

Dünya genelinde elektrikli araç satışları tedarik zinciri sorunlarına rağmen yılın ilk çeyreğinde artışını sürdürerek 2 milyon adet oldu.

Küresel elektrikli araç satışları dörtte üç arttı

Enerji Günlüğü - Küresel elektrikli araç satışları yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre dörtte üç oranında arttı. 

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) yayınladığı son Küresel EV Görünümü 2022 raporuna göre, küresel elektrikli otomobil satışları, geçen yıl kırılan rekorların ardından 2022'de güçlü büyümesini sürdürdü. Politika desteği ve yeni modellerin artması, büyük pazarlardaki satışlarda temel faktör oldu, ancak tedarik zinciri darboğazlarını erken öngörmek ve kritik mineral üretimini artırmak için daha fazla çaba gerekiyor.

Küresel tedarik zincirlerindeki gerginliklere rağmen, satışlar 2022 yılında da güçlü bir şekilde yükselmeye devam etti ve ilk çeyrekte dünya genelinde satılan 2 milyon elektrikli otomobil satıldı. Bu ise bir önceki yılın aynı dönemine göre dörtte üç artış anlamına geliyor. 2021 yılı sonunda dünya genelinde yaklaşık 16,5 milyon elektrikli otomobil yollardaydı.

“REHAVETE YER YOK”

IEA Başkanı Fatih Birol yaptığı değerlendirmede yeni küresel enerji ekonomisinin çok az alanının elektrikli araçlar kadar dinamik olduğuna dikkat çekerek, "Sektörün yeni satış rekorları kırmadaki başarısı son derece cesaret verici, ancak rehavete yer yok” dedi. Birol, elektrikli araçlar ve diğer önemli temiz enerji teknolojileri için gerekli olan kritik mineral kaynakların stratejik olarak nasıl yönetileceği konusunda hükümetlerle birlikte çalıştıklarını da belirtti.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler