1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kürt yönetimi petrol ihracatını artırdı

Kürt yönetimi petrol ihracatını artırdı

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan bölgesel yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kasım ayından itibaren günde 300 bin varil petrol ihraç ettiklerini açıkladı.Irak...

Kürt yönetimi petrol ihracatını artırdı

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan bölgesel yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kasım ayından itibaren günde 300 bin varil petrol ihraç ettiklerini açıkladı.

Irak Kürdistan bölgesel yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, günlük petrol üretiminin yüzde 60 oranında artırıldığı belirtilerek, petrol ihracatının Kasım ayı başlangıcından itibaren her gün 300 bin varile çıkartıldığı ifade edildi.

CEYHAN LİMANINDAN PETROL İHRACATI

Bakanlık, Türkiye'nin Ceyhan limanına günde 180 bin varil petrol ihracatı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Petrol üretiminin çıtasını daha da artıracaklarını kaydeden Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2015 hedeflerini de "Bu yılın sonuna kadar günde 400 bin varil petrolü ihracat etmeyi amaçlıyoruz. 2015'in ilk çeyreğinde ise günde 500 bin varili ihracat etmeyi düşünüyoruz. Yılın sonunda ise günde 1 milyon varil petrolü ihraç etme seviyesine ulaşmış olacağız." şeklinde açıkladı.

Şu ana kadar 2,87 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirten Bakanlık, 400 milyon dolar petrolü taşımayı üstlenen firmalara verdiklerini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler