1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kuşadası`na 7 MW`lık GES kurulacak

Kuşadası`na 7 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü -Çine Enerji, Aydın Kuşadası'nda 7 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Çine Güneş Enerji Üretim A.Ş. tarafından; Aydın İli,...

Kuşadası`na 7 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü -Çine Enerji, Aydın Kuşadası'nda 7 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Çine Güneş Enerji Üretim A.Ş. tarafından; Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Yayla Mahallesi, Tekke Mevkiinde herbiri 0,99 MW gücünde birbirinden bağımsız 7 Lisanssız Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi Tesisi Güneş Enerji Santrali kurulması planlanıyor.

Kurulması planlanan 7 adet lisanssız elektrik üretim tesisinin her birinde 6 545 adet ince film veya organik yapılı fotovoltaik panel ve her biri 30 kW olan 33 adet evirici (invertör) kullanılacak.

119 393,93 m2’lik alanda 6 300 000 TL bedelle kurulacak santralde üretilecek elektrik enerjisi, enerji iletim hattıyla Kuşadası TM enerji iletim hattına bağlanacak.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Aydın Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler