1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kütahya'daki kömür ocağında üretim yöntemi değişikliği

Kütahya'daki kömür ocağında üretim yöntemi değişikliği

Enerji Günlüğü - Kütahya'da işletilmekte olan kömür ocağı yeraltı üretiminden açık ocak üretimine dönüştürülecek.Tuncerler Maden Sanayi Ltd....

Kütahya'daki kömür ocağında üretim yöntemi değişikliği

Enerji Günlüğü - Kütahya'da işletilmekte olan kömür ocağı yeraltı üretiminden açık ocak üretimine dönüştürülecek.

Tuncerler Maden Sanayi Ltd. Şti, Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Karakaya Köyü mevkiine M.C.Y. Madencilik Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yeraltı üretim yöntemi ile işletilen kömür ocağında basamak patlatması yapılarak ocağın açık ocak üretim yöntemi ile çalışması sağlanacak.

Kütahya'da M.C.Y. Madencilik tarafından yeraltı üretim yöntemi ile işletilen kömür ocağının üretim teknolojsi gerek ekonomik, gerekse teknik sebeplerden dolayı değiştirilerek, açık ocak üretim yöntemine dönüştürülecek. Kömür ocağında, basamak patlatması yapılarak kömür cevheri üst formasyonun alınmasının ardından kazı yapılarak cevherin çıkartılması şeklinde açık işletme yöntemi olarak değiştirilecek.

Proje kapsamında her  1 ton kömür rezervine karşın 5 metreküp hafriyat yapılacak. Bir yılda hafriyat ve kömür olmak üzere toplam 1.730.769 m3 kazı yapılması planlanıyor.

Hesaplamalara göre proje ömrü 15 yıl olarak öngörülüyor. Proje bedeli ise toplamda 550.000 TL olarak belirlendi.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

 

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Kütahya Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler