1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kutay Kaleli: Depolama gümbür gümbür geliyor

Kutay Kaleli: Depolama gümbür gümbür geliyor

GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, enerji depolama teknolojilerinin gümbür gümbür geldiğini söyledi.

Kutay Kaleli: Depolama gümbür gümbür geliyor

Enerji Günlüğü - Dijital yatırımların öncelikle dağıtım şebekelerinde başlayacağını, bunun da depolama ile destekleneceğini söyleyen GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, depolamadaki fiyatların düştüğünü ve depolamanın gümbür gümbür geldiğini söyledi.

GÜNDER olarak amaçlarının Türkiye’de güneş enerjisinin yaymak ve bu konuda insanları bilinçlendirmek olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, depolamadaki fiyatların giderek düştüğünü ifade etti. Kaleli, “Dijital yatırımlar öncelikle dağıtım şebeklerinde olacak. Depolama bunu destekleyecek. Depolama şu an çok önemli fiyatlardaki gerilemeyi görüyoruz. Depolama gümbür gümbür geliyor. Bana göre dağıtım şebekelerinin en önemli enstrümanlarından biri olabilir. Bunun mutlaka dağıtım sektörüne entegre edilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

“10 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM OLACAK”

“Bizim stratejimiz çatı pazarında mevzuatı azaltmaktı” diyen Kaleli şöyle devam etti, “ELDER ile mesleki yeterlilik merkezi kuruyoruz. Bununla birlikte Avrupa’da güneş enerjisi kurulum artışı hızında ikinci sıradayız. 2014 yılında yatırımlar fotovoltaik alanın başladı ve 40.2 MW’tı 2017’nin sonunda ise 3.421 MW yatırıma ulaştık ve 4 milyar dolarlık bir yatırım yapıldı. Hedef ise 10 milyar dolarlık bir yatırım yapmak. Çatı ve cephe uygulamalarında mevzuatın azaltılmasını istedik ve bu uygulandı. Sanayi çatıları da artık değerlendirilmeye başlanacak.”

Güneş enerjisine alım garantisi verilmese dahi bu yatırımların olacağını söyleyen Kaleli, güneş sektörünün üçüncü YEKA’dan sonra artık küçük çaplı YEKA’lar istediğine de dikkat çekti.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler