1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kuveyt, Katar`dan LNG ithal edecek

Kuveyt, Katar`dan LNG ithal edecek

Enerji Günlüğü - Kuveyt, 2014 yılı sonuna kadarki enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere Katar'dan LNG ithal etmek için anlaşma imzaladı.Kuveyt devlet...

Kuveyt, Katar`dan LNG ithal edecek

Enerji Günlüğü - Kuveyt, 2014 yılı sonuna kadarki enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere Katar'dan LNG ithal etmek için anlaşma imzaladı.

Kuveyt devlet haber ajansı KUNA'nın verdiği bilgiye göre, Kuwait Petroleum Corporation ve Qatargas şirketleri 2014 yılı sonuna kadar Kuveyt enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere Katar'dan LNG ithal etmek için anlaşma imzaladılar.

Katar’dan alınan LNG’nin yaz aylarında klima kullanımı nedeniyle oldukça artan elektriğin karşılanması için elektrik üretiminde kullanılması öngörülüyor.

Kuwait Petroleum Corporation ve Qatargas arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Katar'dan Kuveyt'e ilk LNG sevkiyatı 28 Nisan’da yapıldı.Kuveyt aynı zamanda Katar ile 2019 yılına kadar LNG ihtiyacını karşılayacak yeni işbirlikleri geliştirmeyi de planlıyor.

Zengin petrol kaynaklarına sahip olan Kuveyt, LNG sanayisinde ülkeyi en önemli oyuncu yapma planlarına rağmen, 2009 yılından bu yana Shell ve Vitol'den LNG ithalatı yapıyor.

Kuveyt ticari olarak işlenebilecek 1.8 trilyon metreküp doğalgaz rezervine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler