1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuveyt’in Irak’tan doğal gaz ithalatında geri sayım

Kuveyt’in Irak’tan doğal gaz ithalatında geri sayım

Enerji Günlüğü - Körfez ülkesi Kuveyt, Irak’tan doğal gaz ithalatı için önümüzdeki bir kaç ay içinde anlaşma imzalayacak.Kuveyt Petrol Bakanı ve...

Kuveyt’in Irak’tan doğal gaz ithalatında geri sayım

Enerji Günlüğü - Körfez ülkesi Kuveyt, Irak’tan doğal gaz ithalatı için önümüzdeki bir kaç ay içinde anlaşma imzalayacak.

Kuveyt Petrol Bakanı ve Kuwait Petroleum International şirketinin CEO’su Bakhit el-Raşidi, Irak'tan doğal gaz ithal edilmesi için anlaşmanın önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanmasını beklediğini söyledi. Bakan ayrıca, petrol fiyatlarında son dönemde görülen düşüşün sadece bir düzeltme olduğu görüşünü dile getirdi.

Kuveyt’le Irak, yaklaşık on yıl önce gaz ithalatı anlaşması imzalamıştı. Ancak anlaşma güvenlik sorunları ve Irak’ın petrol sahalarından çıkan ve yakılan gazın kullanılabilir hale getirilmesi için gerekli yatırımın yapılmaması nedeniyle başlatılamamıştı.

Geçen yılın başında iki ülke Irak’tan Kuveyt’e günlük 5 milyon m3’ten başlayıp, 200 milyon m3’e çıkarılması planlanan gaz ihracatı için ortak bir komite oluşturulmasına karar vermişti. 

IRAK KUVEYT’E GAZ GÖNDERECEK

 
Önceki ve Sonraki Haberler