1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. LED diyotlu baskılı devre kartlarına gümrük yok!

LED diyotlu baskılı devre kartlarına gümrük yok!

Enerji Günlüğü - LED Diyotlu Baskılı Devre Kartlarının 16 milyon adete kadar olan ithalatından 1/1/2014 tarihinden itibaren gümrük vergisi alınmayacak.Bakanlar...

LED diyotlu baskılı devre kartlarına gümrük yok!

Enerji Günlüğü - LED Diyotlu Baskılı Devre Kartlarının 16 milyon adete kadar olan ithalatından 1/1/2014 tarihinden itibaren gümrük vergisi alınmayacak.

Bakanlar Kurulu 1/1/2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Arka Işık Ünitelerinin İmalinde Kullanılan LED Diyotlu Baskılı Devre Kartlarının İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar”ıEkonomi Bakanlığının isteği üzerine alarak bugünkü Resmi Gazete’de yayınladı.

Buna göre, Prizmalar/lensler ile donatılmış olsun ya da olmasın ya da Bağlayıcı(lar) ile donatılmış olsun ya da olmasın 85.28 başlığındaki ürünlerin arka ışık ünitelerinin imaline mahsus LED diyotlu baskılı devre kartıithalatında, 16 milyon adete kadar olan miktarına gümrük vergisi ödenmeyecek.

Bu karar çerçevesinde yapılacak ithalat için Ekonomi Bakanlığınca (İthalat Genel Müdürlüğü) ithal lisansı düzenlenecek. Bu Karar kapsamında ithal edilecek ürünlere ilişkin gümrük beyannamelerinin ithal lisansının geçerlilik süresi içinde tescil edilmiş olması gerekiyor.

Bu Kararda yer almayan hususlarda, İthalat Rejimi Kararı ve diğer ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

Önceki ve Sonraki Haberler