1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya ve Nijerya’ya OPEC daveti

Libya ve Nijerya’ya OPEC daveti

Enerji Günlüğü - OPEC, petrol üretim kısıntısı anlaşmasından muaf olan iki üye ülkesi Libya ve Nijerya'yı 22 Eylül’de yapılacak toplantıya davet...

Libya ve Nijerya’ya OPEC daveti

Enerji Günlüğü - OPEC, petrol üretim kısıntısı anlaşmasından muaf olan iki üye ülkesi Libya ve Nijerya'yı 22 Eylül’de yapılacak toplantıya davet etti. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği OPEC, üretim kısıntısı anlaşmasından muaf tutulan ve son dönemde üretimlerini artırmaları ile dikkat çeken iki üyesi olan Libya ve Nijerya’yı, 22 Eylül'de yapılacak bakanlar komitesi toplantısına davet etti. 

Kuveyt'in OPEC temsilcisi Haitham al-Ghais, Libya ve Nijerya'nın Viyana'da yapılacak ve petrol sektöründeki gelişmelerin ele alınacağı toplantıya çağrıldıklarını belirtti. 

ANLAŞMAYA UYUM ARTIYOR

Öte yandan İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, OPEC üyesi ülkelerin arzın kısılmasına yönelik anlaşmaya uyumlarının son aylarda iyileşme gösterdiğini söyledi. Zanganeh, "Petrol piyasasını dengede olduğunu düşünüyorum. OPEC üyelerinin üretim kısıntısına uyumları son 6 ayda düşmedi, arttı" diye konuştu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler