1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Lidersan Gaziantep’te güneş santrali kuracak

Lidersan Gaziantep’te güneş santrali kuracak

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde 34,4 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Lidersan, santral için 482 milyon lira yatırım yapacak.

Lidersan Gaziantep’te güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Lidersan, 482 milyon lira yatırımla Gaziantep’te 34,4 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş., Gaziantep ili, Oğuzeli İlçesi sınırları içerisindeki 717 bin 440 m2’lik alan üzerinde 34,4 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı planlıyor. Projenin değeri 482 milyon lira olarak hesaplanıyor. Üretilecek elektriğin pazarlama sıkıntısının olmaması ve ilave ekipmanların alımı-kurulumu ve bakım masrafı haricinde herhangi bir giderinin olmaması, karlı bir yatırım olması nedeniyle yatırım gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında kurulacak olan santralde en az 550 Wp çıkış gücüne sahip 72.728 adet fotovoltaik panel ve her biri en az 100 KW güçte 344 adet solar inverter kullanılacak. Tesis, uzaktan izleme sistemiyle (monitoring) online olarak 24 saat denetlenecek. Üretilen elektrik depolanmadan direk elektrik şebekesine bağlanacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler