1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lisanssızda usulsüz elektrik kullanımına bedel ödenmeyecek

Lisanssızda usulsüz elektrik kullanımına bedel ödenmeyecek

Enerji Günlüğü - Lisanssız elektrik üretim tesisi ile ilişkilendirilen tüketim tesisinde usulsüz elektrik kullandığı tespit edilen projelerde üretilen...

Lisanssızda usulsüz elektrik kullanımına bedel ödenmeyecek

Enerji Günlüğü - Lisanssız elektrik üretim tesisi ile ilişkilendirilen tüketim tesisinde usulsüz elektrik kullandığı tespit edilen projelerde üretilen elektriğe herhangi bir ödeme yapılmayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 22 Haziran 2017 tarihli kurul kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu. 

Buna göre, Lisanssız elektrik üretim tesisi ile ilişkilendirilen tüketim tesisinde usulsüz elektrik kullandığı tespit edilen projelere ilişikin, geçici kabulü tamamlanarak işletmeye giren üretim tesislerinde üretilen elektrik için ödeme yapılmayacak ve ürettikleri elektrik YEKDEM'e bedelsiz katkı olarak sunulacak.

Bu tür projelerde geçici kabulü tamamlanmayan elektrik üretim tesislerinde ise yaptırım uygulanmadan işlemler ilgili mevzuat kapsamında devam ettirilecek.

Ayrıca,  lisanssız üretim tesisi kapsamında tüketim tesisinde borca bağlı elektriği kesilen veya perakende satış sözleşmesi sonlandırılan projelerde geçici kabulü tamamlanmayan üretim tesisleri ile ilgili herhangi bir yaptırım uygulanmayacak. Geçici kabulu tamamlananlarda ise aynı şekilde bir bedel ödenmeyecek ve YEKDEM'e bedelsiz katkı olarak sunulacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler