1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG`ciler sertifikasız eleman çalıştıramayacak

LPG`ciler sertifikasız eleman çalıştıramayacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği...

LPG`ciler sertifikasız eleman çalıştıramayacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği yayınladı. Yönetmeliğin amacı; LPG dağıtımı, taşınması, depolanması, dolumu, bayiliği ile LPG tüpü imalatı, LPG tüpü muayenesi, tamiri ve bakımı ile LPG tesisatı projelendirme ve imalat faaliyetlerinde yer alan personelin eğitimine ve LPG piyasasında görev alacak sorumlu müdürlerin yetki, sorumluluk ve niteliklerinin belirlenmesini düzenliyor. Yönetmelik, LPG piyasasında görev yapacak sorumlu müdürleri, tanker şoförlerini, dolum personelini, tüp dolum personelini, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüp dağıtım personelini, tanker dolum personelini, test ve muayene elemanları ve otogaz LPG dolum personelini, pompacılar ile tesisat, projelendirme ve imalatında görev alan diğer personeli kapsıyor.
Yönetmeliğe göre, sektördeki işletmeler, kurum ve kuruluşlar, eğitimli personel çalıştırmak zorunda. Ayrıca çalıştırılan ve çalıştırılacak personele sürekli eğitim verilmesi de esas... Çalıştırılacak kişilerin kendi alanlarıyla ilgili sertifikaya sahip olmaları da şart.
Eğitim alanlara, LPG yetkili işletme personeli sertifikası süresiz olarak verilecek. Ancak iki yıl çalışmayanların, bu eğitimleri yeniden alıp sertifikalarını güncellemeleri gerekiyor. İşletmelerde çalışacak sorumlu müdürler, başka bir işletmede istihdam edilemeyecek.
LPG sektöründeki işletmelere bir yıl içinde kendi durumlarını yeni yönetmeliğe uygun hale getirme yükümlülüğü getirildi. Yönetmelik bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin tam metni için TIKLAYINIZ...

Önceki ve Sonraki Haberler