1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG’de sorumlu müdür ve teknik personel eğitimleri gevşetildi

LPG’de sorumlu müdür ve teknik personel eğitimleri gevşetildi

Enerji Günlüğü - LPG Piyasasında sorumlu müdür ve yetkili teknik ve işletme sertifikası sahiplerinin toplam iki yıl süreyle fiilen görevlerini ifa...

LPG’de sorumlu müdür ve teknik personel eğitimleri gevşetildi

Enerji Günlüğü - LPG Piyasasında sorumlu müdür ve yetkili teknik ve işletme sertifikası sahiplerinin toplam iki yıl süreyle fiilen görevlerini ifa etmemeleri halinde yeniden eğitim alma zorunlulukları kaldırıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun 16/12/2012 tarihli ve 28499 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliğinde değişiklik yapma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, LPG Piyasasında beş yıl olan Sorumlu Müdür ve LPG Yetkili Teknik Personel Sertifikasının geçerlilik süresi içinde toplam iki yıl süreyle fiilen görevlerini ifa etmeyenlerin yeniden eğitim alma zorunluluğu kaldırıldı. Süresi biten sertifikalar TMMOB’ye bağlı meslek odaları tarafından aynı süre için yenilenecek. Aynı şekilde süresiz olarak düzenlenen LPG Yetkili İşletme Personeli Sertifikası süresi içinde toplam iki yıl süreyle fiilen görevlerini ifa etmeyenlerin yeniden eğitim alması zorunluluğu da kaldırıldı.

SORUMLU MÜDÜR SÖZLEŞMELERİ BİR YILDAN AZ OLABİLECEK

Ayrıca, “sorumlu müdürün sorumlu olduğu tesiste gerçekleştirdiği inceleme, eğitim ve organizasyon gibi her türlü faaliyetin ve varsa tesis sahipleri ve personele ilişkin uyarıların kayıt altına alınıp imzalandığı ve tesiste muhafaza edilen defteri” şeklindeki Sorumlu müdür kontrol kayıt defteri tanımı yürürlükten kaldırıldı. Bununla bağlantılı olarak da sorumlu müdürün kontrol kayıt defterini düzenleme yükümlülüğü de ortadan kalktı. Yine, sorumlu müdür sözleşmelerinin bir yıldan az olamayacağı hükmü kaldırılarak bir yıldan daha az sözleşmelerin de önü açıldı.

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler