1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil İran`a dönme hazırlığında

Lukoil İran`a dönme hazırlığında

Enerji Günlüğü - Lukoil, İran ile imzalanan nükleer anlaşma sonrası ülkede yarım bıraktığı çalışmalara geri dönmek için görüşüyor.Rus petrol...

Lukoil İran`a dönme hazırlığında

Enerji Günlüğü - Lukoil, İran ile imzalanan nükleer anlaşma sonrası ülkede yarım bıraktığı çalışmalara geri dönmek için görüşüyor.

Rus petrol şirketi Lukoil tarafından bir açıklama yapılarak, İran ve 5+1 arasında varılan anlaşma sonrası daha önce yaptırımlar nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldıkları petrol ve gaz projelerine geri dönmek için İranlı yetkililerle görüşmelerin sürdürüldüğü duyuruldu.

Açıklamada, "Şirketin özellikle de yaptırımlar nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldığımız Anaran projesiyle ülkeye yeniden dönmesini sağlamak için İranlı yetkililerle görüşmeler yapmayı sürdürüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yaklaşık 2 milyon varil rezervi bulunan Anaran petrol sahasını içeren projeden Lukoil, 63 milyonluk kayıpla, 2007 yılında İran'a uygulanan yaptırımlardan dolayı geri çekilmek zorunda kalmıştı. Nisan ayında da 5+1 ile Tahran'ın vardığı uzlaşma sonucu bölgeye geri dönen Lukoil, yaptırımların kaldırılması durumunda daha fazla projede yer almak istediğini duyurmuştu.

İran ve 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakereler neticesinde, Tahran'ın 10 yıl boyunca nükleer silaha sahip olmaması karşılığında İran'a uygulanan tüm yaptırımların kaldırılması karara bağlanmıştı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler