1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lukoil Özbekistan’da hizmet alacak

Lukoil Özbekistan’da hizmet alacak

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Lukoil, Özbekistan’daki Kandım Grubu yatakları temelinde doğalgaz işleme tesisinin inşaatı ve donanım alımı...

Lukoil Özbekistan’da hizmet alacak

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Lukoil, Özbekistan’daki Kandım Grubu yatakları temelinde doğalgaz işleme tesisinin inşaatı ve donanım alımı için ihale açtı.

Orta Asya haber ajansı CA-News’un verdiği habere göre ihaleyi kazanan şirketin 2014 yılının ilk çeyreğinde açıklanması planlanıyor.

Lukoil, daha önce, Kandım Grubu yatakları ile ilgili planların 100’den fazla doğalgaz kuyusu, gaz toplama sistemi, 8,1 milyar metreküp kapasiteli doğalgaz işleme tesisi ve ilgili altyapının inşaatını öngördüğünü açıklamıştı. Şirket, ayrıca, Kandım Grubu’ndaki doğalgaz üretimini 2017 yılına doğru 8-10 milyar metreküpe ulaştırmayı planladığını bildirmişti.

Rus petrol şirketi, halihazırda, Buhara bölgesindeki Havzak-Şadı ve Güneybatı Gissar’daki Carkuduk-Yangi Kızılça yataklarında doğalgaz üretimini gerçekleştiriyor ve uluslararası konsorsiyumun katılımcısı olarak Aral denizinin Özbekistan kısmında jeolojik keşif yapıyor.

Rus Lukoil şirketi Özbekistan'daki projeleri kapsamında bugüne kadar 3,2 milyar dolarlık yatırım yaptı. Ülkedeki projelerin tamamlanması çerçevesinde 5 yıl içinde 5 milyar dolarlık daha yatırım yapması öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler