1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Macaristan elektrik şebekesini yeniliyor

Macaristan elektrik şebekesini yeniliyor

Macaristan, ülkenin Güneydoğu’sunda güvenilir ve modern bir elektrik tedarik ağı kurmak için elektrik iletim kapasitesini arttırıp sistemi dijitalleştirip modernleştirerek güçlendirecek.

Macaristan elektrik şebekesini yeniliyor

Enerji Günlüğü - Macaristan, ülkenin Güneydoğu’sunda güvenilir ve modern bir elektrik tedarik ağı kurmak için elektrik iletim kapasitesini arttırıp sistemi dijitalleştirip modernleştirerek güçlendirecek.

Avrupa'da başarılı iklim eylemi için kilit önemde olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artması üye ülkelerin elektrik iletim sistemlerini güçlendirmelerini zorunlu kılıyor. Bu çerçevede çalışmalara başlayan Doğu Avrupa ülkesi Macaristan, ülkenin Güneydoğu bölgesinde elektrik şebekesinin kapasitesinin arttıracak, modernize edecek ve dijitalleştirecek.

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Macaristan’nın enerji arz güvenliği için başlattığı bu çalışmalara 120 milyon € (109 milyon £) finansman sağlayacak. Banka bu kapsamda MVM Hungarian Electricity ile şirketin gelişmiş sayaç sistemlerini test etmesini, bölgedeki artan elektrik talebini karşılamasını, tedarik ağının güvenilirliğini artırmasını ve yeni yenilenebilir enerji jeneratörlerini entegre etmesini sağlayacak bir kredi anlaşması imzaladı.

Finansman, elektrik tedarik şebekesinin güçlendirilmesi, trafo merkezlerinin yenilenmesi, yerüstü elektrik hatları ve yer altı kabloları ile gelişmiş sayaçların kurulum masraflarını karşılayacak. Yapılacak bu çalışmaların Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad-Csanad ve Pest şehirlerindeki yaklaşık 785.000 müşterinin yaşam ve iş yapma kalitesini artırması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler