1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden arayana ruhsat internetten

Maden arayana ruhsat internetten

İş süreçlerini çok daha hızlı ve güvenli hale getiren e-maden ile yapılan işlemler 4 milyonu aştı. 2020’de e-maden üzerinden hizmet alan kişi sayısı 30 bine ulaştı.

Maden arayana ruhsat internetten

Enerji Günlüğü – İş süreçlerini çok daha hızlı ve güvenli hale getiren e-maden ile yapılan işlemler 4 milyonu aştı. 2020’de e-maden üzerinden hizmet alan kişi sayısı 30 bine ulaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geliştirilen e-maden sistemi madencilikle ilgili tüm işlemleri tek yerden sonuçlandırıyor. Yüz yüze görüşmelerin ve şehirlerarası seyahatin en aza indiği Covid-19 salgın döneminde madencilere uzaktan işlem imkânı veren e-maden sayesinde madencilik sektörü hızını salgında da kesmedi.

30 BİN KİŞİ İŞİNİ E-MADEN İLE HALLETTİ

E-maden sistemi üyelik gerektirmiyor. Sisteme e-devlet üzerinden girilebiliyor. İşlemler yüz yüze hiçbir görüşme gerçekleştirmeden tamamlanabiliyor. Bu sayede sektör pandemiden etkilenmedi. İş süreçlerini çok daha hızlı ve güvenli hale getiren e-maden ile yapılan işlemler 4 milyonu aştı. 2020’de tam kapasite çalışmaya başlayan e-maden üzerinden hizmet alarak işlemlerini hızla sonuca ulaştıran kişi sayısı ise 30 bine ulaştı.

DİJİTAL İŞLEMLE 1800 İŞLETME İZNİ

Bireysel işlemlerin yanında kurum ve şirketlerin de aktif şekilde kullandığı e-maden’den yararlanan ruhsat sahibi madenci sayısı 18 bin oldu. Sistemi kullanan tüzel kişi sayısı da 3 binin üzerine çıktı. Çalışmaya başladığı günden bu yanan 4 milyon e-sevk fişi, 3 bin 500 maden ruhsatı, bin 800 işletme izni e-maden üzerinden sonuçlandırıldı. Madencilerin uzun bir kırtasiye süreci sonucu gerçekleştirdikleri 2 bin 500 maden ruhsat başvurusu ve birçok farklı konudaki 6 bin 500 talep de e-maden ile kağıt olmadan yerine getirildi.

EĞİTİM VE SINAVLAR DA DİJİTALLEŞTİ

E-maden sistemi ile sektörle ilgili eğitim süreçleri de hızlandı. Geliştirilen yazılımlarla birçok farklı hizmet verilebilen e-maden sistemi ile geçen yıl 2 bin 260 kişi çevrimiçi eğitim aldı. Uzaktan gerçekleştiren eğitim sonunda sertifika almak için girilen daimi nezaretçi ve yetkilendirilmiş tüzel kişi sınavları da sistem üzerinden gerçekleşti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler