1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden güvenliğinde Rusya desteği

Maden güvenliğinde Rusya desteği

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, arzu edildiği zaman Türkiye’den uzmanlara Rusya’dakimaden ocaklarındaki çalışmalar ve önlemlerle...

Maden güvenliğinde Rusya desteği

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, arzu edildiği zaman Türkiye’den uzmanlara Rusya’dakimaden ocaklarındaki çalışmalar ve önlemlerle ilgili yardımcı olabileceklerini söyledi.

Moskova’da gerçekleşen 21. Dünya Petrol Kongresi çerçevesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la ikili bir görüşme yapan Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Soma kömür madeninde 301 madencinin yaşamını yitirdiği kaza ile ilgili Türkiye’ye başsağlığı dileğini yenileyerek, maden çalışmaları ve güvenliği konusunda yardıma hazır olduklarını söyledi.

Türkiye’den kömür madenlerinde inceleme yapılması konusunda gelen talebi değerlendirdiklerini ifade eden Novak, Rusya’nın kömür üretiminin üçte ikisinin gerçekleştiği Kemerova bölgesinde maden ocaklarındaki çalışmalar ve önlemlerle ilgili arzu edildiği zaman Türkiye’den gelecek uzmanlara yardımcı olabileceklerini söyledi.

İKİ BAKAN GÖRÜŞECEK

Rusya Enerji Bakanı Novak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la Ukrayna kesintisi, Mavi Akım’ın kapasite artırımı ve Ocak 2015’de ele alınacak doğalgaz fiyatları ile ilgili revizyonu ele almaları bekleniyor. Türkiye Mavi Akım üzerinden ek 3 milyar metreküplük daha doğalgaz alımı yapmak istiyor. Yıldız, Ukrayna krizi nedeni ile Batı Hattı’nda sorun yaşanması durumunda alınacak tedbirleri de görüşeceklerini ifade etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler