1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden ruhsatı sahipleri dikkat!

Maden ruhsatı sahipleri dikkat!

2020 yılı maden ruhsat bedellerinin ödenmesi için düzenlemenin yapıldığı ve 2 Haziran 2022 tarihi ve sonrasında süresi bitecek olan ruhsatların 12 ay önceden işletme projesi vermesi gerektiği kaydedildi.

Maden ruhsatı sahipleri dikkat!

Enerji Günlüğü - 2020 yılı maden ruhsat bedellerinin ödenmesi için düzenlemenin yapıldığı ve 2 Haziran 2022 tarihi ve sonrasında süresi bitecek olan ruhsatların 12 ay önceden işletme projesi vermesi gerektiği kaydedildi.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Elektrik Piyasası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7257 sayılı Kanun kapsamında yapılacak uygulama ile ilgili bir duyuru yayınladı. 

Ruhsat sahiplerine yönelik yapılan duyuruda, 31 Aralık 2020 tarihine kadar ödenmeyen ve iki katına çıkarılarak son ödeme tarihi 28 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenen 2020 yılı Ruhsat Bedellerinin, tek kat olarak uygulanması ve 1 Şubat 2020 tarihinden ödemenin yapılacağı tarihe kadar hesaplanacak gecikme zammı oranında artırılarak ruhsat bedeli olarak ödenebilmesi hususunda gerekli tahakkuk ve düzenlemelerin yapıldığı kaydedildi. Bu kapsamda ödemeler yine Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün T. Vakıflar Bankası nezdindeki “ Kurumsal Tahsilat” hesabından yapılacak.

Duyuruda, Temdit İşletme Projesinin 12 ay öncesinden verilmesine ilişkin düzenlemenin de, işletme projesi hazırlanmasında gerekli olan makul süreler de göz önünde bulundurularak, işletme ruhsat süresi 2 Haziran 2022 tarihi ve sonrasında bitecek olan ruhsatlar için uygulanacağı ifade edildi. Buna göre, 2 Haziran 2022 tarihi ve sonrasında ruhsat süresi bitecek olan ruhsatların 12 ay önceden işletme projesi vermesi gerekiyor. Belirtilen tarihten önce işletme ruhsat süresi biten ruhsatlar için ise işlemler tesis edilmeye devam edilecek.

Ayrıca vadesi geçmiş borcun bulunmadığına ilişkin belgenin sunulmaması halinde talep reddedilerek, süresi dolan ruhsatlar iptal edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler