1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden sahaları için yasal düzenlemeler yapıldı

Maden sahaları için yasal düzenlemeler yapıldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, devlete ait maden sahalarının ekonomiye kazandırılması için iki yeni yasal düzenleme yaptı.Maden...

Maden sahaları için yasal düzenlemeler yapıldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, devlete ait maden sahalarının ekonomiye kazandırılması için iki yeni yasal düzenleme yaptı.

Maden Yönetmeliği ve Maden Sahaları İhale Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın konu ile ilgili kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Maden Sahaları İhale Yönetmeliği’nin amacı maden sahalarının veya alanlarının ihale edilmesi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek iken, Maden Yönetmeliği’nin amacı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hüküm ve tasarrufu altında olan ve içerisinde bulundukları arzın mülkiyetine tabi olmayıp Devletin mülkiyetinde olan maden kaynaklarının, milli menfaatlere uygun olarak aranması, işletilmesi, geliştirilmesi ve üretilmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişilere Bakanlık tarafından belli bir süreyle hak verilmesi için 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanununun uygulanması ile ilgili usul ve esasları düzenlemek olarak gösterildi.

Önceki ve Sonraki Haberler