1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden şirketlerine teminat kolaylığı

Maden şirketlerine teminat kolaylığı

Enerji Günlüğü - Asgari sigortalama şartlarını kaybettiği tespit edilerek sigorta teminatı askıya alınan maden şirketinin yeniden teminat alması için...

Maden şirketlerine teminat kolaylığı

Enerji Günlüğü - Asgari sigortalama şartlarını kaybettiği tespit edilerek sigorta teminatı askıya alınan maden şirketinin yeniden teminat alması için tanınan süre bir aydan dört aya çıkarıldı.

Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası Hakkında Kararda Değişiklik Yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, poliçe yürürlükteyken yapılan risk incelemesi sonucunda ilgili tesisin asgari sigortalama şartlarını kaybettiğinin tespiti halinde mevcut sigorta teminatı askıya alınmasının yetkili kamu kurumlarına bildirilmesinden itibaren dört ay içerisinde askıya alınan sigorta teminatı ilgili gerçek veya tüzel kişinin talebi üzerine sigorta şirketince yaptırılacak risk incelemesi sonucunda tekrar yürürlüğe alınmazsa mevcut poliçe bildirim tarihinden geçerli olmak üzere feshedilecek. Bu süre daha önce bir ay idi.

Ayrıca, Sigorta poliçesinin feshedildiği durumda faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişilere verilen faaliyet ruhsatı daha önce ilgili kamu kurumlarınca bir ayı geçmemek üzere belirlenecek sürede iptal edilirken, yapılan değişiklik ile faaliyetleri durdurularak sigorta poliçesi yapılıncaya kadar faaliyetlere izin verilmeyecek ve faaliyeti durdurulan sahalarda işlem yapılarak ruhsatlar iptal edilecek.

Daha önce, 'Sigorta poliçesi münhasıran üretim ve üretim hazırlığı faaliyetinde bulunan tesis personeli için düzenlenir. Diğer tesis personeli için isteğe bağlı ferdi kaza sigortası düzenlenebilir' şeklinde olan fıkra '1. madde kapsamında faaliette bulunmak için ilgili kamu kurumlarına yapılan başvurularda sigorta poliçesi aranır' şeklinde değiştirildi.

Yine yapılan değişiklik ile Türkiye'de genel sorumluluk sigortası branşında ruhsatı bulunan değil, ilgili branşta ruhsatı bulunan bütün sigorta şirketleri sigorta poliçesini yapmak zorunda olacaklar.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler