1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Madenlerde kısa çalışma işçilik desteğine engel olmayacak

Madenlerde kısa çalışma işçilik desteğine engel olmayacak

Maden işletmelerinin kısa çalışma ödeneği uygulamasından yararlanırken işçilik desteği de alabilmesini sağlayan düzenleme çıkarıldı. 

Madenlerde kısa çalışma işçilik desteğine engel olmayacak

Enerji Günlüğü - Maden işletmelerinin kısa çalışma ödeneği uygulamasından yararlanırken işçilik desteği de alabilmesini sağlayan düzenleme çıkarıldı. 

Yer Altı Kömür İşletmelerinde İşçi Maliyetlerine Uygulanacak Desteğe İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Tebliğ’e göre işçilik desteği almak isteyenlerin imzalaması gereken taahhütnamedeki ilk maddede değişiklik yapıldı. 

Taahhütname’nin ilk maddesi, imzalayan şirketin, Türkiye İş Kurumu’ndan (İŞKUR) kısa çalışma ödeneği almadığını ve işçilerin tüm ücretlerinin ödendiğini teyit ediyordu. Ancak bu maddeye göre pandemi sürecinde işverenin kısa çalışma uygulamasına geçmesi; işçilik desteğinden yararlanmasına engel oluyordu. 

İŞLETMELER KISA ÇALIŞMA VE İŞÇİLİK DESTEĞİNDEN AYNI ANDA FAYDALANABİLECEK

Tebliğ’de bu çelişkiyi gidermeye yönelik düzenleme yapıldı ve Taahhütname’nin ilk maddesi “Türkiye İş Kurumu tarafından ödenen kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılan çalışanların dışında kalan çalışanlar ve kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılan sürelerin dışında kalan süreler için ödenmesi gereken ücretlerin tarafımızca ödendiğini” şeklinde değiştirildi. 

Böylece işveren işçilik desteğinden yararlanırken kısa çalışma ödeneği uygulamasını da kullanabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler