1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mahallenin elektrikçisi solar panelci olacak!

Mahallenin elektrikçisi solar panelci olacak!

Enerji Günlüğü - Çatı üstü güneş sistemlerinin yaygınlaşmasıyla, ilçe ve kasabalarla semt ve mahallelerdeki birçok elektrik tesisatçısı güneş...

Mahallenin elektrikçisi solar panelci olacak!

Enerji Günlüğü - Çatı üstü güneş sistemlerinin yaygınlaşmasıyla, ilçe ve kasabalarla semt ve mahallelerdeki birçok elektrik tesisatçısı güneş enerji sistemi montajcısı haline gelecek. 

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, çatılara güneş enerjisi santralı kurulmasını, tüketicinin kendi elektriğini üretmesini, fazlasını satmasını kolaylaştıran düzenlemesinin bu piyasayı hareketlendireceğini söyledi. Dört kişilik bir ailenin ayda ortalama 250 kilovat elektrik tükettiği göz önüne alındığında çatı GES'lerin kısa sürede yaygınlaşacağı tahmin ediliyor. 

Faruk Telemcioğlu, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada çatı üstü GES’lerin yaygınlaşmasının bu sektördeki istihdam üzerinde de etkili olacağını söyledi. Mevcut elektrik tesisatçılarının güneş enerjisi montajcısı olacağı öngörüsünde bulunan Telemcioğlu şöyle konuştu: 

“Bu adımlar piyasayı hareketlendirecek ve bununla ilgili olarak da istihdam artacak. Her mahallede bir ehliyetli elektrikçi var. Bunlar güneş enerjisi mesleki yeterlilik kurumu kapsamında güneş enerjisi sistemleri montajı ile ilgili belgeyi aldıkları zaman aynı zamanda güneş enerjisi montajcısı da olmuş olacaklar. Bizim istediğimiz de mahalle aralarında bile bunu usulüne uygun kuran insanların olması. Bu Avrupa'da böyle, Türkiye'de de olması mümkün.”

Telemcioğlu ayrıca, tüketicinin 3-4 panel için başka bir şehirde bulunan fabrikalardan panel almaktansa bu işletmelerden panel almayı tercih edeceklerini düşündüğünü dile getirerek, sektörde franchise sisteminin de oluşabileceğini anlattı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler