1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Malatya’ya 7 MW’lık Sadıklı HES kurulacak

Malatya’ya 7 MW’lık Sadıklı HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Sadıklı Enerji tarafından Malatya’da Tohma Çayı üzerinde 7 MW kurulu gücünde hidroelektrik santrali kurulacak.Sadıklı Enerji Üretim...

Malatya’ya 7 MW’lık Sadıklı HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Sadıklı Enerji tarafından Malatya’da Tohma Çayı üzerinde 7 MW kurulu gücünde hidroelektrik santrali kurulacak.

Sadıklı Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafından Malatya ili, Akçadağ ilçesi sınırları içerisinde Tohma Çayı üzerinde 7 MW kurulu gücünde Sadıklı Regülatörü ve HES kurulması planlanıyor.

Proje bedeli 45.425.000 TL olarak belirlenen Sadıklı HES’in yıllık 35,171 GWh enerji üretilmesi öngörülüyor. Projenin inşaat süresi yaklaşık 2 yıl, işletme süresi 50 yıl olarak öngörülüyor. Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamasında yaklaşık 75 kişi, işletme aşamasında ise yaklaşık 10 kişinin çalışması planlanıyor.

ÇED RAPORU HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Sadıklı Regülatörü ve HES (7,256 MWm / 7,053 MWe) Kırma Eleme Tesisi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nun halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre,proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak, nihai kabulü gerçekleştirildi. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) iş günü halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Malatya Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler