1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Manisa Salihli’de jeotermal kaynak aranacak

Manisa Salihli’de jeotermal kaynak aranacak

Dolmabahçe Enerji, Manisa’nın Salihli ilçesinde açacağı 5 adet sondaj kuyusu ile jeotermal kaynak arayacak.

Manisa Salihli’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Dolmabahçe Enerji, Manisa’nın Salihli ilçesinde açacağı 5 adet sondaj kuyusu ile jeotermal kaynak arayacak.

 Manisa İli, Salihli İlçesi, Süleymaniye Mahallesi, İzmir K20-d3-d4 pafta, 2015/04 İşletme Ruhsat Sıra Nolu Sahada, Dolmabahçe Enerji Üretim ve Seracılık Tic. A.Ş. tarafından “Jeotermal kaynak arama projesi” planlanıyor. 

1 milyon lira değerindeki proje kapsamında toplam 2 bin metrekarelik alanda 5 adet sondaj yapılması planlanıyor. Kuyu derinliği 890 metre olup, projede planlanan her bir Sondaj kuyusunun derinliği en fazla 1375 metre olacak. Sondajdan alınacak suyun debi, verimliliği ,sıcaklık, basınç, fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik özellik analizlerine göre enerji santralleri ya da bulunacak kaynak sıcaklığına bağlı olarak çeşitli tesislerin (sera ve termal turizm vb.) yapılmasında değerlendirilmesi planlanıyor.

Jeotermal kaynağın bulunması ve kullanılmaya karar verilmesi halinde, kullanım debisinin 10 lt/sn ve yukarısı olması durumunda reenjeksiyon kuyusu açılacak. 5 adet kuyunun açılması neticesinde verimi en düşük olan kuyular reenjeksiyon kuyusu olarak seçilecek olup, yüksek verimli üretim kuyuları reenjeksiyon kuyularına bağlanacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler