1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Manisa’ya 3 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Manisa’ya 3 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Ege Biyogaz Elektrik, Manisa’nın Salihli ilçesine kuracağı 3 MW’lık biyogaz santralinde hayvan ve bitki atıklarını elektrik ve ısıya dönüştürecek.

Manisa’ya 3 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Ege Biyogaz Elektrik, Manisa’nın Salihli ilçesine kuracağı 3 MW’lık biyogaz santralinde hayvan ve bitki atıklarını elektrik ve ısıya dönüştürecek.

Ege Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa İli, Salihli İlçesi, Çapaklı Mahallesinde, yaklaşık 34.4 bin metrekare yüzölçümlü alan üzerinde “Biyogaz Enerji Santrali (3,120 MWe, 3,21 MWm, 3,56 MWth) ve Gübre Üretim Tesisi” kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 37 milyon lira yatırımla gerçekleştirilecek olan proje kapsamında, öncelikli olarak bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıkları ve tarımsal atıklar 3,120 MW kapasiteli tesiste anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanacak. Parçalanma esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve sıcak su üretimi için kullanılacak.

Tesiste 200 tonu büyükbaş hayvan dışkısı, 80 tonu tavuk dışkısı, 120 tonu tarımsal bitkisel atıklar ve diğer atıklardan olmak üzere toplam 400 ton atık her gün tesiste işlenecek ve günde ortalama 24 saat çalışarak yılda ortalama 24.960.000 MWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak. Ayrıca söz konusu tesisin kurulması ile bölgede bulunan hayvancılık tesisleri ve özellikle organik maddelerin de tesise alınarak bertarafı sağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler