1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Mansurlu Enerji Kırklareli’de depolamalı RES kuracak 

Mansurlu Enerji Kırklareli’de depolamalı RES kuracak 

Mansurlu Enerji, 1 milyar 879 milyon TL yatırımla Kırklareli’de 144 MW kurulu gücünde Uçmakdere Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Mansurlu Enerji Kırklareli’de depolamalı RES kuracak 

Enerji Günlüğü - Kırklareli’nin Vize ve Demirköy ilçelerinde 144 MW kurulu gücünde Uçmakdere Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurulacak. 

Mansurlu Enerji şirketi tarafından Kırklareli İli, Vize İlçesi Kızılağaç köyü ve Demirköy İlçesi Sivriler ile Hamdibey köyleri sınırları içerisinde 144 MW kurulu gücünde Uçmakdere Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Şirket proje için 1 milyar 879 milyon TL yatırım yapacak. 

Proje kapsamında yaklaşık 31 milyon metrekarelik kurulacak santralde her biri 4,80 MWe gücünde 30 adet rüzgâr türbini kullanılacak. Kurulacak olan elekrik depolama tesisinde Lityum-İyon türünde batarya kullanılacak. Projede kullanılacak enerji depolama sisteminin konteyner tipi enerji depolama olması planlanıyor.

Santralin yılda 576 milyon kWh elektrik üretmesi öngörülüyor. Üretilecek enerjinin üretim barasından şalt merkezine oradan da Kışlacık Havza TM’nin OG barasına girdi-çıktı şeklinde bağlanması planlanmakta olup gerektiğinde şebekeye geri verilmek üzere Elektrik Depolama Ünitesine aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler