1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MAPEG TPAO için Diyarbakır ve Adıyaman’da kamulaştırma yapacak

MAPEG TPAO için Diyarbakır ve Adıyaman’da kamulaştırma yapacak

MAPEG, TPAO’nun lokasyon sahaları için, Diyarbakır ve Adıyaman’daki iki ruhsat sahasında kamulaştırmalar yapacak. 

MAPEG TPAO için Diyarbakır ve Adıyaman’da kamulaştırma yapacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun lokasyon sahaları için, Diyarbakır ve Adıyaman’daki iki ruhsat sahasında kamulaştırmalar yapacak. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Diyarbakır ilinin Kayapınar ilçesine bağlı Devedurağı Mahallesi’nde ve Adıyaman ili, Kahta ilçesi, Akıncılar köyü, Anav mevkiinde petrol ameliyesi için gerekli olan ve kamulaştırılmasında kamu yararı bulunan, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve Diyarbakır 1. ve 7. Asliye Hukuk Mahkemeleri ve Kahta 1. ve 2. Asliye Hukuk Mahkemeleri’nce acele el koyma kararı alınan bazı taşınmazları kamulaştıracak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ait İR/TPO/K/4635 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahasında açılan Beykan-69 ve 71 kuyularına ait lokasyon sahası ve yolu ile Beykan-71 kuyusu enerji nakil hattı için gerekli olan; Diyarbakır ilinin Kayapınar ilçesine bağlı Devedurağı Mahallesi’nde 189 nolu parselin 12.769,52m2’lik lokasyon sahası ve yolu ile 32m2’lik pilon yeri mülkiyet şeklinde; 1.629,78m2’lik enerji nakil hattı ise irtifak hakkı kurmak suretiyle kamulaştırılacak. Devedurağı Mahallesi’nde 192 nolu parselin 11.202,42m2’lik kısmı da mülkiyet şeklinde kamulaştırılacak.  

Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı Akıncılar Köyü, Anav mevkiindeki 723 nolu parselin 10.255m2’lik kısmı ve 1202 nolu parselin 3.125,83m2’lik kısmı da; ARİ/TPO/3256 hak sıra nolu petrol işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan Tokaris-18 lokasyon sahası ve biriktirme havuzu için, yine mülkiyet şeklinde kamulaştırılacak. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler