1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Market alışverişlerinde uzaktan kumandalı elektrikli araçla teslimat dönemi

Market alışverişlerinde uzaktan kumandalı elektrikli araçla teslimat dönemi

Silikon Vadisi start-up’larından Tortoise, geliştirdiği uzaktan kontrol edilebilen elektrikli teslimat araçlarını Los Angeles’te kullanmaya başladı.

Market alışverişlerinde uzaktan kumandalı elektrikli araçla teslimat dönemi

Enerji Günlüğü - Silikon Vadisi start-up’larından Tortoise, geliştirdiği uzaktan kontrol edilebilen elektrikli teslimat araçlarını Los Angeles’te kullanmaya başladı.

Covid-19 pandemi döneminde dünya genelinde alışverişlerin dijital ortamlara kayması farklı çözüm işbirliklerini gündeme getirdi. ABD’nin Los Angeles kentinde hizmet sunan online market alışverişi platformu Self Point ile elektrikli scooter üreticisi Tortoise’ın geliştirdiği iş birliği de bunlardan biri. İşbirliği kapsamında Silikon Vadisi start-up’larından olan Tortoise’ın geliştirdiği uzaktan kontrol edilebilen elektrikli teslimat araçları 3 mile kadar lokal market alışverişi teslimatlarında kullanılacak. Tortoise, böylece bu araçları yaygınlaştırmak için önemli bir adım attı. 

YÜZDE 75’E KADAR DAHA HESAPLI

Tortoise’ın araçları ile teslimatların normal teslimatlara göre yüzde 50 ila 75 oranında daha az masraflı olacağı kaydedildi. Araçlar yüzde 100 elektrikli oldukları için çevre dostu olmalarının yanında, pandemi döneminde insan elinin değmemesi açısından da son derece güvenli bir alışveriş imkanı sunduğu da ifade ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler