1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mart ayında Türkiye’de sondaj kule sayısı arttı

Mart ayında Türkiye’de sondaj kule sayısı arttı

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde petrol sondaj kule sayısı Mart ayında bir önceki aya göre 139 adet azalırken, Türkiye’de 4 adet arttı.Amerikan menşeyli...

Mart ayında Türkiye’de sondaj kule sayısı arttı

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde petrol sondaj kule sayısı Mart ayında bir önceki aya göre 139 adet azalırken, Türkiye’de 4 adet arttı.

Amerikan menşeyli petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, dünya genelinde faaliyetlerini sürdüren petrol ve gaz sondaj kuleleri Mart ayında bir önceki aya göre ise 139 adet azalırken, Türkiye’de 4 adet arttı.

Buna göre, dünya genelinde sondaj kule sayısı bir önceki ay 3 bin 736 adet iken bu ay 139 adet düşerek 3 bin 597 adete geriledi.

Türkiye’de ise az da olsa bir atış kaydedilerek, bir önceki ay 36 olan toplam sondaj kule sayısı 40'a çıktı. Mart ayında, petrol sondaj kule sayısı 21'den 24'e, doğal gaz sondaj kulesi sayısı 4'ten 5'e çıkarken, diğer sondaj kule sayısı 11 olarak kaldı.

YIL BAZINDA ARTIŞ

Öte yandan dünya genelinde petrol sondaj kuyularında yıl bazında artış yaşandı. Buna göre, sondaj kuyusu sayısı bir önceki yıl aynı aya göre 109 adet artışla 3 bin 597olarak gerçekleşti. Geçen yıl aynı ayda sondaj kule sayısı 3 bin 488 seviyesinde bulunuyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler