1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Mayıs’ta enerji ve madencilikte 129 şirket kuruldu

Mayıs’ta enerji ve madencilikte 129 şirket kuruldu

Enerji Günlüğü - TOBB Mayıs ayı kurulan kapanan şirket verilerine göre enerji sektöründe Mayıs’ta 129 şirket ve 13 gerçek kişi ticari işletme kuruldu.Türkiye...

Mayıs’ta enerji ve madencilikte 129 şirket kuruldu

Enerji Günlüğü - TOBB Mayıs ayı kurulan kapanan şirket verilerine göre enerji sektöründe Mayıs’ta 129 şirket ve 13 gerçek kişi ticari işletme kuruldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mayıs ayı kurulan ve kapanan şirket verilerine göre, mayısta Türkiye’de toplam 11 bin 754 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti, bin 577 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de kapandı. Enerjinin alt sektörlerinden elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretim ve dağıtımı ile madencilik ve taş ocakçılığı alanında faaliyet göstermek üzere mayıs ayında 129 şirket ve 13 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu.

Mayıs döneminde kurulan şirketlerin 59’u elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretim ve dağıtımında, 70’i madencilik ve taş ocakçılığı alanında faaliyet gösterecek. Mayıs ayında kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 4, madencilik ve taş ocakçılığında 9 oldu.

Mayıs ayında elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretim ve dağıtımı sektöründe faaliyet gösteren 27 şirket ile 7 gerçek kişi ticari işletmesi kapandı. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe ise 2 şirket ile 1 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetlerine son verdi.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler