1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mazotlu araçlarda CNG olacak mı?

Mazotlu araçlarda CNG olacak mı?

Enerji Günlüğü - Akaryakıt fiyatları  araç sahiplerinin en büyük sorunu.  Benzinli araç sahiplerinin tercihi LPG. Dizel araç sahiplerinin ise...

Mazotlu araçlarda CNG olacak mı?

Enerji Günlüğü - Akaryakıt fiyatları  araç sahiplerinin en büyük sorunu.  Benzinli araç sahiplerinin tercihi LPG. Dizel araç sahiplerinin ise öyle bir imkanı yok. Çözüm, ilk denemeleri Antalya'da yapılan "Çift Yakıt Sistemi" ile geldi. Sistem, dizel ile doğalgazın benzer oranda yanması prensibine dayanıyor. TRT'nin haberine göre, firma Satış Direktörü Fehmi Küçükler,  "Motor bloğunda hiçbir değişim yapılmaksızın yüzde 50 dizel, yüzde 50 CNG ilave edilmektedir. Ve bu sayede yüzde 25 bir net yakıt tasarrufu sağlamaktayız" dedi.

ÇEVRECİ SİSTEM

Fehmi Küçükler, "LPG'li araç yüzde 40 tasarruf ederken, CNG'li bir araç yüzde 70 tasarruflara ulaşıyor. Doğalgaz sayesinde ek olarak temiz bir fosil yakıt olduğu amaçlı çevreye de çok mühim bir etkisi var. Egzoz emisyon değerlerini, karbondioksit değerlerini aşağıya çekiyor" dedi. Sistem, uzun yollar yapan kamyon, kamyonet ve ticari araçlar amaçlı ideal.

TEK SORUN DOLUM İSTASYONU

Sistemin altyapısı hazırlıklı. Bir sorun, doğalgaz dolum istasyonu ağı. Firma Satış Direktörü Fehmi Küçükler, "Bugüne kadar bu sistemin yaygınlaşmamasının nedeni gerek olan istasyon ağlarının oluşmamasıydı .  Bu da zaman geçtikçe devam ediyor. Bursa'da açıldı, Sakarya, Bolu, Kayseri'de de var ve bu aşama hızla ilerliyor" dedi. Yakın zamanda LPG logolu araçların yakınında CNG logolu araçları da görmek mümkün olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler