1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Merkez'den ekonomiye 3 milyar dolarlık ilave kaynak

Merkez'den ekonomiye 3 milyar dolarlık ilave kaynak

Enerji Günlüğü - Merkez Bankası, reeskont kredilerini 17 milyar dolardan 20 milyar dolara çıkarırken, ilave 3 milyar dolarlık kısmı ticari bankaların...

Merkez'den ekonomiye 3 milyar dolarlık ilave kaynak

Enerji Günlüğü - Merkez Bankası, reeskont kredilerini 17 milyar dolardan 20 milyar dolara çıkarırken, ilave 3 milyar dolarlık kısmı ticari bankaların kullanımına sundu. 

Merkez Bankası’ndan Reeskont Kredilerine İlişkin bir açıklama geldi. Açıklamada Merkez Bankası tarafından sağlanan reeskont kredisi imkanının kullanımının yaygınlaştırılması ve Bankanın döviz rezervlerine bu yolla sağlanacak katkının artırılması amacıyla bazı düzenlemeler yapıldığı kaydedildi. 

TİCARİ BANKALARA 3 MİLYAR DOLAR

Buna göre reeskont kredisi limiti 17 milyar ABD dolarından 20 milyar ABD dolarına yükseltildi. Bu tutarın 17 milyar ABD dolarlık bölümü Türk Eximbank’a, 3 milyar ABD dolarlık bölümü ise ticari bankalara tahsis edildi. 

FİRMALARA DAHA FAZLA KREDİ 

Merkez Bankası’nın yaptığı toplam kredi limitindeki artışa bağlı olarak firma bazında kredi limitleri; Dış Ticaret Sermaye Şirketleri için 300 milyon ABD dolarından 400 milyon ABD dolarına çıkarıldı. Diğer firmalar için ise kredi limitleri 250 milyon ABD dolarından 350 milyon ABD dolarına yükseltildi. 

Merkez Bankası açıklamasında, “Limit artışları çerçevesinde Bankamızın reeskont kredisi imkânının daha fazla kullanılacağı ve döviz rezervlerine katkının artış göstereceği öngörülmektedir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler