1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Mersin Toroslar’da tehlikeli ve tehlikesiz atıklar geri dönüştürülecek

Mersin Toroslar’da tehlikeli ve tehlikesiz atıklar geri dönüştürülecek

Ramazan Koçyiğit Metal Hurdacılık şirketi Mersin’in Toroslar ilçesinde tehlikeli ve tehlikesiz atıkların geri dönüştürüleceği bir tesis kuracak. 

Mersin Toroslar’da tehlikeli ve tehlikesiz atıklar geri dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Ramazan Koçyiğit Metal Hurdacılık şirketi Mersin’in Toroslar ilçesinde tehlikeli ve tehlikesiz atıkların geri dönüştürüleceği bir tesis kuracak. 

Ramazan Koçyiğit Metal Hurdacılık Plastik Akaryakıt İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Mersin İli, Toroslar İlçesi, Yalınayak Mah. Hurdacılar Sitesinde “Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Toplama – Ayırma ve Geri Dönüşüm Tesisi” kurulup işletilmesi planlanıyor. 

900 bin lira değerindeki proje kapsamında, mevcut durumda depo alanı olarak kullanılan 2 bin metrekarelik kapalı alanda gerekli teçhizatlar kurularak Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma, Tehlikesiz Hurda Kablo Geri Dönüşümü, Varil ve IBC Yıkama, Kontamine Hurda Kablo Geri Dönüşümü, Kontamine Metal Atıkların Geri Dönüşümü, Elektrikli ve Elektronik Ekipman Atıkların Geri Dönüşümü faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Tehlikesiz hurda kabloların geri dönüşüm kapasitesi yılda 6.120 ton, tehlikeli hurda kabloların geri dönüşüm kapasitesi yılda 6.120 ton, kontamine olmuş varil, IBC tank ve bidonların yıkanarak temizlenmesi konusunda faaliyet gösterecek olan tesisin kapasitesi yılda 10.000 adet, kontaminasyondan arındırma işlemlerinin gerçekleştirildiği tesisisin günlük kapasitesi günde 15 ton ve elektrikli ve elektronik ekipman atıkları geri dönüşüm kapasitesi 5 ton/saat olarak hesaplanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler